Filmsko Ustvarjalno Društvo Loke Studio sestavlja skupina posameznikov, katere druži želja po ustvarjanju kakovostnih avdio-vizualnih izdelkov. Začetki društva sežejo nekam v sredino prejšnjega desetletja, ko je ustanovitelj društva in njegov sedanji predsednik Matic Poropatič s svojo kamero začel snemati prve kratke filme z majhno skupino ljudi in mikro proračuni.

Kmalu se je želja po ustvarjanju še dodatno povečala in začeli so nastajati prvi resni projekti; leta 2009 je Zasavje presenetila huronska vojna komedija D’Četa, ki je bila premierno predvajanja v razprodani dvorani Delavskega doma v Zagorju. Vendar se je tu zgodba društva šele dobro začela; do leta 2010 se je oblikovala še širša ekipa ustvarjalcev, ki je poskrbela za povečano število uspešnih projektov; tako sta sloviti D’Četi sledili še uspešni nanizanki Na kraju zločina Izlake in Mestni redarji.

V tem času pa so se člani skupine odločili svoje ustvarjanje tudi pravno formalno urediti in Loke Studio je pričelo obstajati kot uradno registrirano društvo, pod nazivom Filmsko Ustvarjalno Društvo oz. F.U.D. LOKE STUDIO. Pričeli so nastajati kratki skeči na aktualne dogodke, ki jih izdelujemo še danes in služijo kot naš komentar na vedno spreminjajoči se svet okoli nas.

Prav poseben dosežek pa je predstavljala slavnostna premiera filma Veličastna zgodovina slovenskega naroda, ki je leta 2012 napolnila dvorano Delavskega doma v Trbovljah. Poleg tega, da je bil film dobro sprejet s strani publike, smo bili deležni tudi nemalo pozornosti zaradi tega dogodka s strani medijev in javnosti na sploh. Ne mine dan, da v društvu nismo sredi kakšnega novega podviga, pa naj gre za igrani film, skečdokumentarni projekt ali kaj čisto novega in zdi se, da se je zgodba našega društva šele dobro začela…

Nekaj utrinkov iz snemanj