Filmi

Veličastna zgodovina slovenskega naroda

nasl-zgodovina
Drugi celovečerni film Loke Studia na humoren način prikazuje ključne dogodke slovenske zgodovine. Na začetku filma smo priča nesrečni usodi neimenovanega junaka, ki je po spletu nesrečnih okoliščin pristal na cesti brez službe in vere v prihodnost. Med tavanjem po mestu ga pot zanese v knjižnico, kjer po naključju naleti na nenavadno knjigo o zgodovini slovenskega naroda.
Skozi posamezna poglavja zgodovine naš junak spoznava samega sebe in svoj narod,pri tem pa skuša pridobiti dovolj samozavesti in moči za premagovanje vsakodnevnih ovir. Veličastna zgodovina slovenskega naroda je epski film, poln zabavnih pripetljajev in tudi dramatičnih trenutkov, ki niso namenjeni smešenju zgodovine, ampak predvsem temu, da se Slovenci kot narod identificiramo in najdemo svoj zaslužen košček prostora pod soncem.

Jutranji vlak

nasl-jutranjiVlak
Nekega jutra se na železniški postaji po naključju srečata dva popolna neznanca in se med čakanjem na vlak zapleteta v krajši pogovor. Skozi njune dialoge, ki so na začetku obarvani z občutki nezaupanja in strahu, se kmalu med obema junakoma zabrišejo čustvene pregrade in njun odnos postaja vse bolj prijateljski. Vendar vlak se vse hitreje bliža železniški postaji in zdi se, da bo tudi njunega druženja vsak čas konec… Film skuša skozi navidezno nepomemben pogovor dveh popolnih neznancev obuditi stvari, katere v kaotičnem ritmu našega vsakdana vse pogosteje pozabljamo. Dialog, ki sprva zraste iz dolgčasa in se v relativno kratkem času spremeni v nekaj, kar daje našim življenjem smisel, služi kot popotnica našima junakoma, da boste krenila naprej.

Trilogija Božične stezice

nasl-bozicne_stezice
Loke Studio je tri leta zapored ob božičnih in novoletnih praznikih zabavala gledalce z odštekanimi prigodami dveh rahlo prismojenih vojakov, ki s svojo nerodnostjo skoraj vedno ogrozita duh praznikov. Tako na božični večer kar dvakrat sestrelita božičkove sani, skušata obdariti nesrečnega otroka, kateremu grozi, da bo za božič ostal brez darila in ob tem spoznavata tudi bolj resno plat naših življenj; od demonstrantov pa vse do naraščujoče bede med delavskim razredom.

Hekerji

nasl-hekerji
Film je nastal v sodelovanju s pripadniki programa Multimedijske komunikacije Fakultete za Elektrotehniko. Hekerji predstavlja zabavno in napeto pripoved dveh naivnih študentov, ki nekega dne odkrijeta čarobni svet vdiranja v računalnike in nelegalnega pobiranja vsebin iz interneta. Po nekaj zapletih fanta postaneta prava mojstra svojega posla, vendar kmalu jima začnejo za vrat dihati oblasti in zdi se, da bo njune kariere hekanja kmalu konec.

Stalker – Call of Salyonith

nasl-stalker
Kratki film je nastal na podlagi popularne računalniške igre Stalker – Shadow of Chernobyl in kultnega filma Stalker iz leta 1979. Stalker, osamljeni popotnik skozi navidez zapuščeno pokrajino, se dokoplje do skrivnostnega artefakta, ki bi lahko pomenil vir neskončne moči. Kmalu pa se izkaže, da Stalker ni edini, ki bi se rad dokopal do fascinantnega predmeta in tudi pokrajina nenadoma ni več tako prazna, kot se je sprva zdelo… Film predstavlja morečo vizijo naše prihodnosti, zato tudi besede nadomesti z izrazitim vizualnim nabojem ter stopnjevanjem hladne in srhljive atmosfere. Film je bil med oboževalci računalniške igre in filma odlično sprejet in mnogi so ga razglasili za enega boljših poklonov omenjenjim klasikam.

Mir je zlato

nasl-mirJeZlato
Življenje študenta je resda lahko zabavno, vendar obenem tudi stresno. Izpitno obdobje je ravno tak čas, ko je treba postaviti zabavo na stranski tir in se posvetiti učenju, kar doleti tudi glavnega junaka pričujočega kratkega filma. Toda brž ko prime v roko knjigo, se zdi, da mu okolica z blebetavimi prijatelji in mnogimi ekscentričnimi liki ne da poštenega miru, zato se naš junak odpravi na bizarno popotovanje z enim samim ciljem; najti prostor, kjer se bo lahko v miru učil. Film je v osnovi zabavna pripoved o študentu, ki se skuša prebiti skozi težavno obdobje izpitov in učenja, vendar izdelek obenem kritično predstavi podivjani ritem našega vsakdanjika, ki nam onemogoča, da bi naše misli prepustili miru… ki je nenazadnje zlato.

Premirje

nasl-premirje
V ne tako oddaljeni prihodnosti se vojak, znan zgolj po imenu Kurir, sprehaja skozi pokrajino, katero je opustošila neimenovana vojna. Med potovanjem se Kurir spominja vseh travmatičnih dogodkov, ki jih je prestal med vojskovanjem, prav tako pa se srečuje z dilemo, kako bo po vseh grozotah, katerim je bil priča, nadaljeval s svojim življenjem. Premirje je kratki protivojni film o vojni, ki pride do izraza šele tedaj, ko zvok streljanja obmolkne in se kriki vseh padlih porazgubijo v vetru.

Kum 1991

nasl-kum
V letu, ko smo si izborili našo neodvisnost so mnogi tvegali vse, da bi se mlada država ubranila v prvih dneh samostojnosti in ta film govori o posameznikih, ki so doživeli bombandiranje oddajnega centra na Kumu, vendar tam niso bili kot vojaki, temveč le kot civilisti in so na svoj način pripomogli k uresničitvi velikih sanj slovenskega naroda.

Sklad

nasl-sklad
Na sedežu Filmskega sklada se začne izbiranje kandidatov za snemanje novega slovenskega filma, pa vendar se kmalu izkaže, da so sodelujoči vse prej kot resni ali vsaj za silo prištevni posamezniki… od arogantnih umetnikov, pretirano eksplozivnih navdušencev nad akcijskimi filmi, navadnih zabušantov in celo do raperjev – vse to in še več se skriva v  zabavnem in zbadljivem filmu Sklad, ki s pomočjo humorja razkriva nekoliko žalostno realnost našega vsakdana, kjer so ambiciozni posamezniki večkrat postavljeni na stranski tir, ves profit in slavo pa poberejo tisti, ki se zrinejo naprej s pomočjo vez in poznanstev ali pa imajo srečo, da živijo v Sloveniji, kjer se pamet iz dneva v dan krajša.